Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1088

Agricultorii merg la Guvern

17 aug. 09:30   Societate
1277 0

Azi Consiliul Asociației Forța Fermierilor anunță că va avea la orele 16.00 o ședință foarte importantă cu ministru al agriculturii și industriei alimentare, notează Noi.md

Principalul subiect pentru discuție este instituirea stării de urgență în agricultură în legătură cu secetă severă și embargou rusesc și aplicarea unui plan de măsuri urgente de susținere a fermierilor afectați. Procesul inspectării cămpurilor se apropie de final. Deja este clar că în marea majoritatea a raioanelor recolta de porumb este compromisă în proporția de 90-95 %, iar cea de floarea soarelui în proporția de 60-70 %. Interdicția la exportul fructelor în Federația Rusă a agravat și mai mult situația în sectorul pomicol și viticol.

”Fără intervenția statului foarte mulți agricultori riscă să se falimenteze în foarte scurt timp și zeci de mii de oameni vor pierde locuri de muncă. Remarcăm că statul poate interveni la moment cu mai multe măsuri, care nu necesită alocări de mijloace financiare din bugetul de stat. În cadrul întălnirii de azi Forța Fermierilor vrea să primească un răspuns tranșant dacă guvernarea acceptă ideea stării de urgență în ramura agricolă și aprobarea unui plan de redresare a situației în domeniul, așa cum public a solicitat ministru al agriculturii și industriei alimentare”, se arată într-o notă emisă presei.

Totodată, fermierii spun că în cadrul ședinței de azi urmează să fie continuată dezbaterea subiectului deofshorizării agriculturii, iar AIPA urmează să prezinte informații privind situația curentă cu achitarea întîrziată a subvențiilor și să discutăm ideea introducerii impozitului unic (consolidat) în agricultură.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав