X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1670

Agricultorii, disperaţi: nu mai ştiu unde să-şi vîndă producţia de prune

28 sep. 2018,, 08:30   Societate
2702 5

Semne bune are anul acesta pentru producţia de prune. Agricultorii au strîns din livezile din ţară cu 15 mii de tone mai multe fructe decît în sezonul trecut, în creştere cu 15 la sută.

Chiar dacă ar părea că este un motiv de bucurie, producătorii spun că preţul pentru prune este unul destul de mic, iar cererea lasă de dorit.

Gheorghe Ţurcanu deţine 17 hectare de livezi de pruni. Fermierul a cules în jur de 300 de tone de fructe, din care au ieşit 75 de tone de prune uscate. El susţine că preţul lor în acest an este de două ori mai mic.

"Anul acesta pruna la starea prospată la frigidere s-a vîndut cu 3 şi 3,50, anul trecut între 7 - 7.50", a spus Gheorghe Ţurcanu, agricultor.

Fermierul speră să exporte prunele în Romînia sau Ucraina: "Este multă marfă şi nu ştiu cum să o vindem. Poate o vindem toată, poate să rămînă pe alt an. A fost că am păstrat şi pentru alt an. Dacă sînt condiţii bune, ea sa păstrează".

Nici Eugen Lozovanu din satul Lozova raionul Străşeni nu se grăbeşte să se despartă de roadă şi aşteaptă cînd preţurile vor mai creşte. El a cules anul acesta 50 de tone de prune.

Potrivit datelor preliminare, oferite de Ministerul Agriculturii, recolta totală de prune din acest an ajunge la 115 mii de tone.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий