COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Agricultorii din toată țara au ieșit la protest cu tractoarele

Agricultorii din 12 raioane ale ţării vor protesta astăzi în 6 regiuni ale ţării. Fermierii din raioanele Căuşeni, Anenii Noi şi Ştefan Vodă vor să scoată tehnica agricolă pe şoseaua Căuşeni-Chişinău.

Iar fermierii din raioanele Ungheni, Călăraşi şi Nisporeni vor protesta cu tractoarele pe şoseaua naţională Ungheni-Chişinău, transmite Publika.md.

Agricultorii din raioanele Hînceşti, Ungheni, Călăraşi, Nisporeni, Cantemir, Leova, Ştefan Vodă, Căuşeni, Basarabeasca, Anenii Noi, Cimişlia şi Orhei şi-au anunţat participarea la proteste. Iar dacă Executivul nu va veni cu soluţii, fermierii nu exclud blocarea şoselelor.

Anterior, Guvernul a anunţat că a alocat 200 de milioane de lei şi că fiecare fermier va primi cîte 1.000 de lei la hectar pentru culturile compromise. Fermierii susţin, însă, că pierderile depăşesc 6 mii de lei la hectar, iar compensaţiile sînt prea mici.

Săptămîna trecută, premierul a anunţat alocarea a încă 100 de milioane de lei din fondul de rezervă. Potrivit prim-ministrului, pierderile provocate de secetă se ridică la peste 900 de milioane de lei.


Am încercat să obţinem un comentariu din partea Guvernului cu privire la protestul de astăzi. Ofiţerul de presă al instituţiei, Marina Nani, ne-a cerut o solicitare în scris la care nu am primit deocamdată niciun răspuns. Iar ministrul Agriculturii, Ion Perju, nu ne-a răspuns la telefon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load