X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Agricultorii din Taraclia: "Estimăm o roadă mai bună ca anul trecut"

9 iun. 16:30   Societate
1464 0

Agricultorii din raionul Taraclia preconizează că vor strînge roadă dublă în comparație cu anul trecut. Potrivit autorităților publice locale, în jur de 70% din suprafețele însămînțate cu culturi de cîmp, sînt în stare satisfăcătoare și foarte bună.

Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Iurie Scripnic, a mers în raionul Taraclia, unde a avut discuții cu autoritățile locale și cu agenții economici.

Oficialul a recomandat agricultorilor să-și comercializeze producția existentă de cereale. Cu referire la sectorul zootehnic, a menționat că subvențiile per cap de animal au fost păstrate și în acest an, transmite Noi.md.

Suplimentar, vor fi acordate subvenții per kilogramul de lapte, în baza facturilor fiscale.

În anul 2022, fermierii din raion au depus peste 220 cereri pentru accesarea subvențiilor. Pînă în prezent au fost autorizate mai mult de 50% din cereri, fiind debursate pe conturile agricultorilor circa 25 milioane de lei.


Totodată, amintim că Asociația "Forța Fermierilor" organizează în aceste zile acțiuni de protest în mai multe raioane din țară. Aceștia spun că situația din agricultură este una dezastruoasă și că statul ar trebui să se implice mai mult în soluționarea acesteia.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?