COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6729

Agricultorii anunță un nou protest

19 oct. 2020,, 09:14   Societate
2785 1

Agricultorii vor ieşi din nou la protest, după aproximativ două luni de pauză. Ei se plîng că autorităţile bat pasul pe loc în ceea ce priveşte acordarea despăgubirilor pentru culturile compromise.

Manifestaţiile reîncep de astăzi și se vor desfășura concomitent în 14 raioane. Organizatorii spun că, dacă nu vor fi auziți, vor porni cu tehnica agricolă spre Chişinău, transmite publika.md.

La Căuşeni vor ieşi în stradă în jur de 60 de fermieri, iar alţi 50 vor protesta la Ştefan Vodă. În paralel, se vor mai desfăşura mitinguri şi la Hîncești, Strășeni, Telenești, Călărași, Leova şi Cantemir, dar și în alte regiuni. Despre reluarea protestelor în octombrie, agricultorii au vorbit acum două luni.

Fermierii au spus că şi-au luat o pauză pentru a munci în cîmp, dar nu renunță la revendicările lor. În total, statul urma să le ofere compensații în valoare de 300 de milioane de lei. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a început procesarea dosarelor pentru acordarea acestora încă în luna august.

Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, pierderile în agricultură provocate de secetă se ridică la peste 900 de milioane de lei.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽