X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Agenții economici vor notifica Agenția de Mediu despre substanțele periculoase deținute

14 iul. 12:09   Societate
1890

Parlamentul a aprobat, în prima lectură, proiectul de modificare a Legii privind controlul pericolelor de accidente majore care implică substanțe periculoase, înaintat cu titlul de inițiativa legislativă de vicepreședintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, Ina Coșeru.

Modificările propuse clarifică aspectele tehnice de implementare și aplicare de către autoritățile responsabile a prevederilor Legii privind controlul pericolelor de accidente majore care implică substanțe periculoase. Proiectul mai prevede că agenții economici urmează să notifice Agenția de Mediu despre substanțele periculoase deținute pe amplasament, conform unui formular tipizat.

Potrivit autorului, scopul proiectului constă în aplicarea prevederilor Legii privind controlul pericolelor de accidente majore care implică substanțe periculoase și va asigura o conlucrare eficientă între autoritățile competente, agenții economici/operatori și cetățeni, precum și creșterea nivelului de securitate a societății și a mediului înconjurător față de accidentele majore care implică substanțe periculoase.

Proiectul a fost susținut cu votul a 56 de deputați și urmează a fi examinat în lectura a doua.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав