X 
Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Agenţii economici nu vor putea procura lemn de la Moldsilva

8 sep. 07:43   Societate
1299 0

Autorităţile au interzis comercializarea masei lemnoase din fondul forestier naţional către agenţii economici încă în luna iulie, pentru a putea fi asigurat programul de stat pentru asigurarea populaţiei cu lemn de foc, a declarat ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, la conferinţa de presă susţinută după şedinţa de astăzi a Guvernului, transmite moldpres.

„Ceea ce se vinde astăzi pe piaţă constituie stocurile de lemn făcute până în iulie. Respectiv, când vânzătorii afirmă că în ţară se termină lemnele de foc, atunci este vorba de rezervele lor private şi nu de depozitele întreprinderilor de profil subordonate Agenţiei „Moldsilva”, care activează în conformitate cu dispoziţiile Executivului şi în colaborare cu autorităţile locale”, a relevat Cantaragiu.

Planul Guvernului prevede asigurarea prioritară cu lemn de foc a categoriilor mai defavorizate, în special a familiilor sărace şi vârstnicilor. De asemenea, instituţiile statului vor supraveghea ca să fie asigurată o distribuire corectă, fiind prevenite tăierile ilicite.

Potrivit autorităţilor, preţul lemnului de foc la Agenţia Moldsilva va rămâne acelaşi ca şi în anul trecut. Pentru lemnul speciilor tari se vor achita 550-870 de lei pentru un metru ster (cca 45 de euro), iar pentru speciile moi – în jur de 350 de lei per metru ster. Lemnul va putea fi ridicat doar ziua, cu actele corespunzătoare, numai de către gospodării casnice şi instituţii publice, în special educaţionale. Agenţii economici nu vor putea procura lemn de la Moldsilva.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав