Agenția pentru Supraveghere Tehnică, primele explicații în urma incendiului de la Portul Giurgiulești

17 ian. 11:58   Societate
2019 0

Agenția pentru Supraveghere Tehnică (AST) a anunţat astăzi că s-a autosesizat în cazul accidentului produs la rezervorul de cereale din Portul Internațional Liber Giurgiulești, ca urmare a prăbușirii încărcăturii de peste1000 de tone de granule de șrot de floarea-soarelui, transmite Moldpres.

În urma examinării circumstanțelor create, AST a constatat că, din perspectiva securității industriale, depozitul de turte la care s-a produs avaria nu se atribuie la categoria obiectivelor supuse supravegherii tehnice de stat în domeniul securității industriale.

Agenția acuză întreprinderea că nu a notificat deținerea obiectivului industrial periculos, nu a prezentat documentația de proiect la acest obiectiv pentru înregistrare și nici nu a solicitat participarea reprezentantului organului de control și supraveghere tehnică de stat la lucrările comisiei de recepție.

Totuşi, în scopul prevenirii unor avarii de acest gen, AST a inițiat procedura de demarare a unui control de specialitate la întreprinderile de păstrare a granulelor de șrot.

În dimineața zilei de 16 ianuarie, la Portul Internațional Liber Giurgiulești a izbucnit un incendiu.


Acesta s-a produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea-soarelui.

0
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?