Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Agenția pentru Supraveghere Tehnică are conducere nouă

22 noi. 2021,, 12:20   Societate
2487 0

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, i-a prezentat astăzi angajaților Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST) pe noul director, Ion Moraru, și pe directorul adjunct, Veaceslav Șipitca.

Oficialul a urat succes noii conduceri ai AST, menționînd că aceasta poate conta pe sprijinul ministerului. Totodată, Andrei Spînu a cerut noii conduceri să dea dovadă de profesionalism, responsabilitate și integritate în ceea ce privește îmbunătățirea calității și siguranței construcțiilor, transmite MOLDPRES.

„Așteptările mele sînt ca ilegalitățile și corupția în construcții să fie încheiate. Nu mai tolerăm drumuri făcute aiurea, clădiri construite oriunde. Mai mult, solicit să fie reluate la control toate petițiile publice unde sînt plîngeri în domeniul construcțiilor, să fie examinate și soluționate cum scrie bucheia legii. Nu vreau să ajung la acest lucru, dar dacă va fi o construcție ilegală, de azi înainte, să știți că va fi demolată sau solicitat ca drumul să fie construit din nou”, a punctat Andrei Spînu.

img21008920

Noul director al AST, Ion Moraru, și-a făcut studiile la Universitatea Tehnică din Moldova, Facultatea de Urbanism și Arhitectură. El a ocupat mai multe funcții de arhitect și director la mai multe întreprinderi specializate în domeniul arhitecturii, urbanismului şi serviciilor aferente.


În urma concursului, la funcția publică de director adjunct al AST s-a calificat Veaceslav Șipitca. Acesta este absolvent al Facultății de Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice din Moldova. A deținut mai multe funcții, între care expert tehnic în securitatea industrială în ramura alimentării cu gaze, inginer proiectant, precum și șef secție expertiza securității industriale la Centrul Tehnic Securitate Industrială și Certificare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий