Cazul Șor stiri: 599

Agenția Medicamentului va prelua unele atribuții de la ANSP

21 iul. 09:15   Societate
1718 0

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale va prelua de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) atribuțiile de control în domeniul circulației medicamentelor, produselor parafarmaceutice și al dispozitivelor medicale.

De asemenea, instituția va prelua competențele în domeniul controlului de stat privind circulația legală a substanțelor stupefiante, psihotrope și a precursorilor, precum și controlul activității titularilor de autorizație/licență legate de circulația substanțelor stupefiante, transmite Noi.md.

Deputații au votat, în lectura a doua, un proiect de modificare a mai multor legi care reglementează activitatea în domeniul circulației medicamentelor, produselor farmaceutice, dispozitivelor medicale, substanțelor stupefiante, psihotrope și precursorilor.

Ca urmare a transmiterii atribuțiilor respective de la o autoritate la alta, proiectul prevede delimitarea atribuțiilor de supraveghere și control de stat în domeniul sănătății publice de activitățile de control improprii sistemului de supraveghere de stat a sănătății publice.

O altă clauză este stabilirea statutului juridic al Centrului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate. Proiectul a fost votat în lectura a doua de 54 de deputați.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?