COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Agenția de mediu vine cu precizări în urma exploziei de la uzina chimică din Ucraina

22 iul. 15:57   Societate
960 0

După ce în presă au apărut informații cu privire la posibile ploi acide cauzate de urmările exploziei de la o uzină chimică din Ucraina, Agenția de Mediu susține că nu sînt depășiri esențiale a concentrației maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic.

Într-un comunicat de presă Agenția de Mediu explică că , conform buletinelor zilnice privind poluarea și prognoza poluării aerului atmosferic în mun. Chişinău şi Bălţi, nu s-au identificat depășiri esențiale a concentrațiilor maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic.

În perioada 19-22 iulie în mun. Chișinău și Bălți nivelul poluării aerului, conform evaluării indicilor calităţii aerului atmosferic s-a constatat ca redus.

Laboratorul pentru calitatea aerului din cadrul agenției efectuează zilnic activitatea de prelevare și analiză a mostrelor de aer atmosferic de la șase posturi staţionare de observaţii din mun. Chişinău, în baza a opt indicatori și de la două posturi din mun. Bălţi, în baza la șase indicatori.

Precizăm că marți, 20 iulie,la uzina chimică din orașul Rovno, Ucraina, a avut loc o explozie. Potrivit imaginilor de la fața locului, în urma exploziei, s-a format un nor galben-portocaliu, care se îndreaptă spre centrul regional – Rivne – și împrejurimile sale nordice.


Uzina aparține „Rivneazot” – una dintre cele mai mari întreprinderi chimice din Ucraina, produce îngrășăminte cu azot mineral, oxigen tehnic, dioxid de carbon lichid și gheață uscată.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽