COVID-19 în MOLDOVA

Află în ce condiții moldovenii pot pleca în Portugalia

Află în ce condiții moldovenii pot pleca în Portugalia

Veste bună pentru moldovenii care vor să plece în Portugalia cu avionul la studii, la muncă, în scopul reîntregirii familiei sau din motive de sănătate sau umanitare. Aceştia vor putea intra în ţară, dar cu o condiţie.

Potrivit noilor măsuri, ce vor fi în vigoare pînă în data de 15 august, toţi cetăţenii din afara UE (cu excepția pasagerilor aflați în tranzit), care călătoresc în Portugalia în scopurile indicate mai sus, vor trebui să prezinte la îmbarcare certificatul că au efectuat o testare moleculară (tip PCR) pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 al cărui rezultat este negativ, transmite publika.md.

În acelaşi timp, cetățenii portughezi și cetățenii străini cu rezidentă legală în Portugalia și membri de familie ai acestora, care sînt pasagerii zborurilor (inclusiv celor de repatriere) provenind din țările din afara UE sau care nu sînt țări asociate Spațiului Schengen, care nu vor putea prezenta certificatul cu testul negativ la COVID-19, vor trebui să realizeze acest test în incinta Aeroportului și pe cont propriu, urmînd să rămînă în izolare obligatorie la domiciliu/cazare pînă la data obținerii rezultatului negativ.


De asemenea, orice pasageri, care va fi depistat în aeroport cu o temperatură corporală egală sau mai mare de 38 de grade Celsius, va fi testat în incinta aeroportului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load