COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Află în ce condiții moldovenii pot intra în Austria

Află în ce condiții moldovenii pot intra în Austria

Autoritățile austriece au publicat în seara zilei de 24 iulie 2020 o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv Moldova, cu valabilitate de pană la data de 30 septembrie 2020.

Principalele modificări, față de măsurile anterioare, sînt diminuarea perioadei termenului de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore și reducerea perioadei de izolare la domiciliu sau într-o locație adecvată, de la 14 zile la 10 zile.

Conform noilor prevederi, începînd cu data de 27 iulie a.c., ora 00:00, accesul cetățenilor moldoveni precum și cei din Albania, Bangladesh, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Egipt, India, Indonezia, Iran, Mexic, Nigeria, Pakistan, Peru, Portugalia, România, Rusia, Macedonia de Nord, Senegal, Serbia, SUA, Turcia, Ucraina, Filipine, Provincia Hubei din China, Chile, Muntenegru, Suedia, Ecuador și Africa de Sud , se va permite doar după ce cetățenii țărilor sus menționate vor face un test la coronavirus cu o vechime de pînă la 48 de ore. Cei care vor veni în Austria vor fi obligați să respecte carantina pe o perioadă de 10 zile.


Totodată cetățenii din Andorra, Belgia, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Croația, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, San Marino, Elveția, Slovacia, Slovenia, Spania, Cehia, Ungaria, Vatican, Marea Britanie, Cipru, pot intra liber în Austria dacă prezintă un document care să ateste dreptul de ședere / reședință în Austria sau în statele menționate și fac dovada că în ultimele 10 zile nu au călătorit în afara Austriei sau a statelor respective.

Tranzitul este permis în regim permanent, fără oprire, pentru toți cetățenii care merg spre destinații din alte state. Autoritățile locale pot solicita prezentarea unor documente justificative care să asigure intrarea în țara de destinație: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc., precum și completarea unei declarații de tranzit. Aceasta este disponibilă la următorul link:

https://www.bmeia.gv.at/fileadmin/user_upload/Vertretungen/Bukarest/Dokumente/Beilage_B__Formular_Ein-Durchreise_2020-07-17-Englisch.pdf.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load