X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Află în care parcuri din capitală poți face grătar în aceste zile de odihnă

30 apr. 2018,, 11:44   Societate
17220 0

Ne bucurăm în aceste zile de o mini vacanță, iar acest lucru pentru moldoveni este un motiv în plus penrtru a merge la un grătar.

Mai jos, vă facem cunoștință cu locurile unde puteți face niște frugărui de excepție și totodată să vă încărcați bateriile înaintea unei noi săptămîni de muncă.

Puteți merge în unul din parcurile capitalei: Valea Trandafirilor, La Izvor, Rîșcani, Valea Morilor, Dendrariu, ori alte fîșii forestiere din capitală. Însă, în aceste locuri grătarele trebuiesc să fie ridicate de la sol, în caz contrar riscați să fiți amendat.

În ultimii ani, în jurul Chișinăului și chiar pe teritoriul acestuia, au început să apară tot mai multe zone amenajate pentru odihnă, unde sînt bine îmbinate frumusețea naturii și confortul civilizației. De regulă, sînt niște locuri pitorești din pădure, pe malul unei ape, cu terase special amenajate pentru grătar. De obicei acestea sînt niște foișoare cu mese, scaune, grătar. Pe teritoriu, adesea sînt terenuri de joacă, magazine cu băuturi răcoritoare și gustări, distracții adiționale, precum plimbarea cu barca pe apă, băi, saune.

Avantajele acestor locuri:

  • Ploaia nu vă strică odihna;
  • Totul e curat și frumos, fără pungi și sticle din plastic în iarbă;
  • Nu trebuie să luați de acasă grătar, lemne, pentru că le veți primi pe loc;
  • Vi se garantează ordinea publică (persoanele în stare de ebrietate și cele agresive vor fi rugate să părăsească zona);
  • Sunt locuri de parcare.

Dezavantaje:

  • Trebuie să planificați odihna din timp, deoarece, în deosebi în zilele de odihnă, sînt foarte mulți vizitatori, asfel încît toate locurile pot fi ocupate;
  • Chiria costă bani și nu puțini;
  • Pentru rezervare e nevoie, din timp, să achitați un gaj;
  • Dacă iubiți muzica la volum maxim și distracția activă — n-o să vă puteți satisface aceste plăceri.

Detalii și secrete

Acum să trecem la enumerarea acestor locuri. Trebuie să menționez că marea majoritate se află în afara capitalei, dar dacă dispuneți de automobil, acesta nu este un impediment. Dar și transportul municipal lucrează corespunzător.

Zona de odihnă "Ciocîrlia"


O zonă de agrement situată la doar 1 km distanță de capitală, în mijlocul unei păduri foioase, într-un cadru natural îmbietor. Zona de agrement cuprinde: un restaurant elegant și 11 foișoare din lemn de dimensiuni diferite. Foișoarele sînt echipate cu mese, scaune, grătare etc.

Baza de odihnă "Sirius"

Un locușor liniștit și confortabil din centrul orașului, unde puteți organiza un picnic și vă relaxa de minune la aer liber. Oferă în chirie foișoare cu capacitatea de pînă la 50 de persoane, fiecare dintre care dispune de mangal și iluminare.

Camping "La Grama"

Zona de camping "La Grama" se află la o distanță de 10 km de centrul orașului. 12 foișoare cu capacitate diferită (8-50 de persoane), teren de volei, cafenea pe teritoriu, loc de joacă pentru copii, balansoare, parcare pentru mașini. Este amplasată la umbra pădurii, în apropierea iazului Danceni.

Baza de odihnă "La Horești"

Zonă de odihnă pe malul iazului, este posibil scăldatul. Se propun terase cu grătar pentru 10-30 de persoane.

Zona de odihnă "Padurea Veselă"

Aici sînt amenajate locuri pentru grătar cu o capacitate de 22-60 de persoane persoane. În fiecare foișor este lumină și priză. Teritoriul este curat, îngrijit, mulți copaci.

Complex Hotelier & Restaurant "Poiana Bradului"

Complexul dispune de o zonă de picnic, dotată cu 11 pavilioane din lemn. Fiecare pavilion este iluminat și dotat cu grătar. Este și un teren de joacă pentru copii care se vede din toate colțurile poienii, astfel încît copiii sînt în vizor.

Baza de odihnă "GOTUR"

Amplasată la o distanță de 9 km de capitală, drumul între Chișinău și Bălți, baza de odihnă dispune de: foișoare din lemn natural cu o capacitate de 10-70 persoane; 2 bazine pentru adulți și unul pentru copii; 2 terenuri de joacă pentru copii, cafenea, terenuri de volei și tenis de masă, parcare.

"Poienița Verde"

Zonă de picnic la Grădina Botanică. Terase din lemn prevăzute pentru 10, 14 și 40 persoane. Fiecare terasă este dotată cu iluminare și priză. De asemenea, în preț este inclus grătarul.

Zona de picnic "Hîrtopul Domnesc"

Zona de picnic dispune de foișoare cu o capacitate de 10-60 de locuri. De asemenea: terasă, teren de joacă pentru copii, teren de mini-fotbal, volei, tenis de masă.

Zona de agrement "Colina Mărului"

Zona de agrement dispune de foișoare pentru 15-30 de persoane, teren de joacă pentru copii, teren de fotbal, volei și baschet. Pe teritoriul zonei de odihnă se practică hipismul.

Сomplexul turistic "Euforia"

Amplasat la 3 km de Chișinău, complexul turistic propune cabane pentru 25-40 de persoane și foișoare cu o capacitate de 15-20 de locuri.

Vatra strămoșească

Zona de odihnă propune: terase în aer liber cu o capacitate de 12-50 de locuri; căsuță din lemn cu două niveluri pentru 28-30 de persoane; teren de joacă pentru copii, închiriere biciclete de apă, plimbări cu barca cu motor; teren de volei.

Clubul ecvestru "Sparta"

Pe teritoriul clubului ecvestru sînt cîteva zone de odihnă cu foișoare, bazin și mangal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?