Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

„Afacerile” cu ajutoare umanitare ar putea fi pedepsite cu amenzi

9 mar. 2022,, 12:24   Societate
2828 0

Codul Contravențional al Republicii Moldova ar putea fi suplinit cu un nou articol, referitor la comercializarea ilegală a ajutoarelor umanitare. Un proiect de lege în acest sens a ajuns pe masa Comisiilor parlamentare, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Comercializarea ilegală a bunurilor care constituie ajutoare umanitare ar putea fi sancționată cu amendă de pînă la 60 de unități convenționale (3000 de lei) aplicată persoanei fizice sau 100 de unități convenționale (5000 de lei) – persoanei cu funcție de răspundere.

Inițiativa aparține deputatei Efimia Bandalac și a fost deja avizată pozitiv de Comisia economie buget și finanțe. După examinarea de către celelate Comisii, aceasta va ajunge spre aprobare în plen. Dacă modificarea legii se va aproba, Ministerul Afacerilor Interne se va ocupa de soluționarea contravențiilor în cauză.

Autoarea susține că, pe fundalul crizei refugiaților ucrainean, fenomenul ar putea deveni tot mai frecvent. Anterior, în Codul contravențional exista un articol similar, însă s-a abrogat în 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий