TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Adriana Bețișor a revenit în Moldova

Adriana Bețișor a revenit în Moldova

Procurorul Adriana Bețișor a revenit în Moldova ieri, 13 iulie, după o scurtă vacanță în străinătate. Despre faptul că „procurorul Partidului Democrat” ar fi părăsit țara a relatat unul dintre avocații lui Eduard Platon, Eduard Rudenco, care susține că a obținut aceste informații din surse sigure din cadrul Procuraturii Generale.


El a menționat că Bețișor care „a prejudiciat statul cu miliarde de lei, prin fapta ca a falsificat și a ascuns probe cu privire la frauda bancară, încearcă sa scape de răspunderea penală”, transmite bloknot-moldova.md.


De menționat că în Republica Moldova Adriana Bețișor a căpătat o imagine de un procuror general al regimului oligarhic Plohotniuc și un instrument de răfuire cu oponenții politici al acestuia. Numele Adrianei Bețișor se asociază cu procesele penale de rezonanță pe care ea le-a instrumentat în calitate de procuror. În special, ea a instrumentat dosarul ex-premierului Vlad Filat și cel al businessmanului și Primarului orașului Orhei, Ilan Șor. Fiind adjunct al Procurorului, iar ulterior și șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Bețișor avea acces la versiunea deplină a raportului Kroll-2 cu toate listele beneficiarilor, însă pe parcursul acestei perioade ea nu inițiat nici o cauză penală pe acest fapt.


Începînd cu august 2017 Adriana Bețișor a exercitat funcția de șef adjunct al Procuraturii Anticorupție. La 2 mai 2019 ea a fost numită în funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție, după ce șeful acestei Procuraturi Viorel Morari și-a dat demisia. Iar deja la 3 iulie Bețișor și-a dat demisia din postul de șef interimar al Procuraturii Anticorupție.


Demiterea Adrianei Bețișor a fost solicitată de Prim-ministrul Maia Sandu. Șefa Cabinetului de miniștri s-a arătat indignată de faptul că procurorii au înaintat demersul privind punerea în arest a deputatului Ilan Șor care aproape cinci ani „a cheltuit banii sustrași de la cetățeni” doar la 26 iunie. Noile autorități mai consideră drept necesară investigarea activității ei, deoarece pe durata muncii sale Beților a îndeplinit ordinile de urmărire penală a unui șir de politicieni și businessmeni în vederea preluării afacerilor acestora, în favoarea oligarhului Vlad Plahotniuc.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load