Adolescenții din Moldova apelează des la Serviciul „Telefonul Copilului”

4 iun. 13:30   Societate
2984 0

Circa 49 000 de apeluri au fost efectuate la Serviciul „Telefonul Copilului”, timp de 9 ani. Serviciul oferă suport copiilor din Republica Moldova, pentru a-i proteja împotriva oricărei forme de încălcare a drepturilor lor.

Printre cele mai frecvente teme abordate de copii în discuțiile cu psihologii serviciului sînt: dificultățile de relaționare cu părinții/semenii, probleme ale reușitei școlare, precum și stările depresive cu care se confruntă. Anul trecut, 1637 de copii au cerut suportul psihologilor din cadrul serviciului, transmite newsmaker.

Pe 4 mai se împlinesc 9 ani de cînd Serviciul „Telefonul Copilului” activează în Republica Moldova. Acesta oferă consiliere și suport copiilor care necesită asistență, cu scopul de a-i proteja împotriva oricărei forme de încălcare a drepturilor lor sau de abuz.

De la lansarea Serviciului au fost înregistrate circa 49 000 de apeluri din întreaga țară.

De serviciile „Telefonul Copilului” au beneficiat pînă în prezent copii și adulți, care au apelat la numărul 116 111 sau în chat pe pagina web.


Serviciul „Telefonul Copilului” este disponibil 24/24h și poate fi apelat gratuit, confidențial și anonim din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă la numărul scurt 116 111 și 111 și pe chat-ul disponibil pe pagina web: telefonulcopilului.md.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?