X 

Administratorul Arenei Naționale a fost demis din funcție

17 mar. 14:52   Societate
6127 0

Eduard Calancea, administratorul SRL „Arena Națională”, numit în această funcție în martie 2020, a fost demis.

Joi, 16 martie, Agenția Proprietății Publice (APP), care administrează complexul sportiv, a încetat înainte de termen contractul individual de muncă cu Eduard Calancea.

Numele noului administrator al arenei ar urma să fie anunțat vineri, potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă.

Contactat de ZdG, Eduard Calancea a declarat că nu va comenta subiectul. Iar directorul general al APP, Alexandru Musteață, nu a răspuns la telefon.

ZdG a aflat că eliberarea din funcție a lui Eduard Calancea vine la două zile după ce el a expediat un document către președinta Consiliului SRL „Arena Națională”, Viorica Beșliu, și membrilor Consiliului societății, Ion Coropcean, Sergiu Căinăreanu, Liliana Mamaliga și Rodica Braguța, în care a oferit explicații cu privire la cuantumul taxelor plătite de către agenții economici cu care sînt încheiate contractele de locațiune a spațiilor complexului, dar și clarificări în legătură cu incidentul produs la arenă pe 10 martie 2023, atunci cînd un bărbat a fost lovit în față de o dronă cu o cameră de filmat în timpul concertului Bi-2.

Totodată, conform acelorași surse, în document Eduard Calancea și-a manifestat regretul față de „abordările tendențioase” din partea APP, menționînd că angajații arenei trec printr-o perioadă dificilă și că au nevoie de suport administrativ. Mai mult, el a reproșat APP-ului că pînă în prezent nu a fost înființată o comisie de negociere cu proprietarul privat privind amenajarea drumului de acces spre complex din strada Bucovina, precum și lipsa unui sistem de control acces în clădire.


Complexul sportiv „Chișinău Arena” urma să fie dat în exploatare în luna octombrie 2019, exact la un an de la începerea lucrărilor. Procesul a fost însă amînat de mai multe ori din cauza lipsei infrastructurii rutiere. Cu un singur drum de acces spre interior, construit în luna decembrie 2022, pe 24 decembrie complexul sportiv „Chișinău Arena” a fost dat în exploatare.

3
1
0
5
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?