Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Adio, telefoane în școli: Decizia luată de o țară pentru a îmbunătă educația

2 dec. 2023,, 05:00   Societate
3396 0

Prim-ministrul conservator al Noii Zeelande, Christopher Luxon, a anunţat vineri interzicerea telefoanelor mobile în şcolile din ţară, o măsură menită să combată scăderea ratei de alfabetizare.

În urmă cu cîţiva ani, şcolile din Noua Zeelandă aveau unele dintre cele mai bune rezultate din lume în materie de alfabetizare, dar abilităţile de citire şi de scriere ale tinerilor au scăzut pînă în punctul în care unii cercetători vorbesc despre o „criză” a educaţiei, transmite digi24.ro

„Vom interzice telefoanele în şcolile de pe tot cuprinsul Noii Zeelande. Vrem ca copiii noştri să înveţe şi vrem ca profesorii noştri să predea”, a declarat prim-ministrul, care şi-a preluat funcţia în această săptămînă. Christopher Luxon declarase că va interzice telefoanele mobile în şcoli în cursul primelor 100 de zile de mandat, adoptînd o politică deja testată în SUA, Marea Britanie şi Franţa. Scopul acestei măsuri este de a pune capăt comportamentelor perturbatoare şi de a-i încuraja pe elevi să se concentreze, a precizat el.

Cercetătorii de la asociaţia neozeelandeză Education Hub avertizaseră, anul trecut, cu privire la o „criză a alfabetizării”, constatînd că peste o treime dintre tinerii de 15 ani abia ştiau să citească şi să scrie. Guvernul conservator al lui Christopher Luxon a provocat controverse încă din prima săptămînă în care s-a aflat la putere, renunţînd la o interzicere pe scară largă a fumatului, o măsură de pionierat adoptată de guvernul precedent.

17
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?