COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Actorul Ilie Todorov – 84 de ani de la naștere

Actorul Ilie Todorov – 84 de ani de la naștere

Astăzi se împlinesc 84 de ani de la nașterea actorului de teatru şi cinema, regizorului și pedagogului Ilie Todorov.

Născut la 2 ianuarie 1936 în satul Sucleia, raionul Slobozia, Ilie Todorov urmează studiile medii la un orfelinat din Chișinău, la care a ajuns după ce părinţii săi au fost deportaţi în Siberia. Absolveşte şcoala muzicală din Chișinău, apoi este admis, în urma unui concurs riguros la Şcoala Teatrală „B. Şciukin” din Moscova (1955 – 1960), unde îşi face studiile superioare împreună cu D. Fusu, I. Ungureanu, avîndu-i în calitate de profesori pe Ana Orociko, Boris Zaharov şi Nadejda Aroneţkaia.

După absolvire, este angajat în calitate de actor la teatrul „Luceafărul”. Pe parcursul anilor 1960 şi 1973 este actor şi regizor la teatrul „Luceafărul”, în anii 1973-1976 - regizor la Teatrul „E. Vahtangov” din Moscova, unde urmează în acelaşi timp şi Cursurile Superioare de Actorie.


Apoi în anii 1976-1979 este regizor la Teatrul „A. P. Cehov” din Chișinău. Din anul 1979 pînă în anul 1986 este din nou actor şi regizor la teatrul „Luceafărul”. Începînd cu anul 1990 şi pînă în 1993 este regizor la Teatrul de Stat din Krasnoiarsk, ca apoi din 1993 pînă în 2004 să fie regizor şi actor la Teatrul Naţional „М. Eminescu”, tot în aceşti ani este profesor, şef de catedră la Academia de Teatru, Muzică şi Arte Plastice din Chișinău.

Continuarea articolului pe moldovenii.md.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load