TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Activităţile cultural-artistice, interzise din 1 martie: Ce sa va întîmpla cu biletele procurate

Spectacole cu prezenţa publicului, concertele şi toate activităţile cultural-artistice sînt interzise din nou, din data de 1 martie.

Decizia a fost luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, în contextului numărului mare de cazuri de COVID-19 din ultima perioadă, transmite publika.md.

Festivalul "Mărţişor" urma să înceapă în data de 1 martie. Organizatorii au pregătit peste 30 de concerte, în mai multe regiuni ale ţării. Şase dintre acestea urmau să aibă loc la Palatul Naţional "Nicolae Sulac". Directorul instituţiei, Andrei Locoman, ne-a spus că majoritatea biletelor au fost deja vîndute. Din cauza noilor restricții, concertele din cadrul festivalului vor fi transmise online.

"Spectatorii care au reuşit să-şi cumpere un bilet, pot returna biletele la casele Palatului Naţional şi vor primi banii înapoi. Încercăm să ne adaptăm la condiţiile care sînt, dar facem aşa ca Festivalul Mărţişor să continue frumoasa tradiţie", spune Locoman.

Au fost amînate și zeci de spectacole de teatru.


"Dat fiind faptul că s-au vîndut toate biletele, dar nu vom juca spectacole, biletele se vor păstra pentru data viitoare. Sau se pot apropia la casa teatrului şi să-şi recupereze banii. Oricum în perioada asta vom fi alături de spectatori, o să trecem sala de spectacole online, iar copiii le vor putea privi", a spus directorul interimar al teatrului de păpuşi "Licurici", Ala Toma.

Pe parcursul celor aproape 5 luni în care nu au avut voie să activeze, mai mulţi actori au protestat, fiind nemulţumiţi că nu-şi puteau relua activitatea. Noile restricţii impuse de autorități vor fi în vigoare timp de două săptămîni, pînă în data de 15 martie.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load