X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Activitatea școlilor pe timp de pandemie, în vizorul ministerului Educației

28 sep. 2020,, 20:29   Societate
2644 0

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a prezidat astăzi, 28 septembrie, ședința Grupului Național de Coordonare a Siguranței în Educație.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat: reconfigurarea claselor în instituțiile de învățămînt conform hotărîrii nr. 31 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 24 septembrie 2020; managementul timpului: durata lecției de 45 min. și situația sanitaro-epidemiologică privind infecția cu virusul COVID-19, în instituțiile de învățămînt general.

În prezent, numărul elevilor testați pozitiv cu Covid-19 este de 247, iar 8672 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 265 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. În autoizolare se află 457 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 50 de persoane, iar alte 95 se află în autoizolare. Din cele 1240 de instituții de învățămînt general publice și private care activează, 15 își desfășoară activitatea la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 291 de clase.

În perioada 21-27 septembrie, în învățămîntul profesional tehnic avem 14 elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 19 – cadre didactice și 8 – reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 17 grupe de elevi sînt plasate în autoizolare.

În învățămîntul superior, în perioada 21-27 septembrie avem 35 de studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 61 de studenți se află în autoizolare. 20 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 19.Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 7 persoane și în autoizolare 8.


Referitor la reconfigurarea claselor în instituțiile de învățămînt ministrul Igor Șarov a subliniat că noile modificări oferă posibilitatea instituțiilor de învățămînt să-și reorganizeze spațiile școlare pentru a permite unui număr mai mare de elevi să frecventeze școala în regim fizic. „Aceste acțiuni nu reprezintă nici pe departe o relaxare a măsurilor de prevenire a infecției cu noul coronavirus în instituțiile de învățămînt, ci mai degrabă ne fac mai responsabili.” a afirmat oficialul.

Alte subiecte abordate în cadrul ședinței de lucru au fost: salarizarea cadrelor didactice în condiții pandemice; organizarea „Zilei Lucrătorului din Învățămînt”, în condiții pandemice etc.

Amintim că din Grupul Național de Coordonare a Siguranței în Educație fac parte: reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova, organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului, directori de instituții, Sindicate, UNICEF, Centrul Republican pentru Asistență Psihopedagogică, Consiliul Național al Elevilor și reprezentanți ai părinților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?