X 
Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1684

Activitatea posturilor de observare de pe rîul Nistru din raioanele Ocnița și Soroca, întreruptă

26 noi. 2022,, 11:30   Societate
2689 0

Activitatea posturilor de observare de pe rîul Nistru din raioanele Ocnița și Soroca a fost sistată datorită scăderii nivelului apei pe segmentul Ocnița – Soroca. La moment Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează dinamica nivelului apei la 8 posturi de observare.

Totodată, în cooperare cu Direcția Hidrologie din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sînt monitorizate și debitele de evacuare a apei din nodul hidraulic Dnestrovsc – ce constituie circa 650 m3/s și nodul hidraulic Dubăsari – ce constituie circa 1000-1300 m3/s. Către dimineața zilei de 26 noiembrie se atestă o descreștere a nivelului apei la punctele de măsurare în localitățile Rezina și Ștefan Vodă, Tudora.

În continuarea IGSU este în permanentă conlucrare cu autoritățile Ministerului Mediului, iar serviciile Ministerului Afacerilor Interne monitorizează permanent situația în vederea prevenirii riscului. Momentan situația atestată nu indică nici un pericol pentru gospodării și casele oamenilor.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий