X 

Activiști pentru drepturile animalelor: "Autoritățile ne-au auzit, sperăm să fie bine"

17 sep. 16:30   Societate
2434 0

Activiștii pentru drepturile animalelor consideră că autoritățile Moldovei au ascultat apelurile și solicitările de a revizui proiectul de lege privind protecția animalelor și de a reinclude în aceasta o serie de puncte importante excluse anterior și nu își pierd speranța pentru adoptarea unui document echilibrat de către Parlament în această toamnă.

Despre acest lucru a declarat reprezentanta Organizației obștești pentru protecția animalelor "Гуманное сообщество", Iana Verber, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandr Stahurschi pe canalul TV N4, relatează Noi.md .

Ea crede că situația s-a mișcat din loc, deoarece organizațiile publice pentru protecția animalelor și activiștii individuali au întocmit o petiție în adresa președintelui țării, Maia Sandu, iar această petiție a ajuns la ea.

"Care a fost reacția ei? Momentan, nu pot confirma cu siguranță, dar din moment ce situația s-a mișcat din loc, înseamnă că anumite persoane au influențat acest lucru, în special, președintele Parlamentului, Igor Grosu, căruia ne-am adresat personal, i-am scris. Am lansat pe internet o inițiativă pentru ca acest lucru să capete un format în masă. Conform informațiilor noastre, domnul Grosu a reacționat la această situație și se pare că, printr-o discuție personală sau într-un alt mod, dar a influențat situația, iar Parlamentul a amînat adoptarea acestui proiect pentru o perioadă ulterioară, deși ar fi trebuit să o examineze acum", a spus Iana Verber.

"Adică am tras puțin de timp, ca să putem fi auziți, ca toată lumea să știe despre ce este vorba. Sperăm la revizuirea acestui proiect de lege, la noi audieri publice, ținînd cont de toate opiniile și propunerile care au fost făcute și, în special, la introducerea tuturor punctelor importante pe care reprezentanții autorităților le-au exclus. Atunci vom fi de acord cu acest proiect de lege, deoarece majoritatea oamenilor se declară în favoarea acestuia", a subliniat reprezentanta Organizației obștești pentru protecția animalelor "Гуманное сообщество", Iana Verber.


Potrivit ei, proiectul de lege elaborat de activiștii pentru drepturile animalelor se referă la animalele fără adăpost și domestice, la grădinile zoologice de contact.

"Acolo a fost inclus întregul spectru. Adică am vrut să facem o lege care să funcționeze cu adevărat în toate domeniile. Cu toate acestea, unele puncte cu adevărat importante, care există în legislația internațională, au fost excluse din aceasta. De exemplu, articolul privind cipurile. Dacă, de exemplu, un cîine a fost dat afară, se poate de aflat imediat de unde, cine este stăpînul său, iar stăpînul să fie amendat. Adică, ei ar încerca să adopte o lege formal pe hîrtie, dar cele mai importante puncte care vor ajuta la rezolvarea problemei animalelor fără adăpost sînt excluse. În tot acest timp noi am încercat să includem aceste articole", a spus ea.

6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?