Acțiuni de combatere a braconajului piscicol și de protejare a mediului ambiant

10 iul. 18:45   Societate
1960 0

Inspectorii de mediu din Anenii Noi au inițiat o serie de acțiuni în lupta împotriva pescuitului ilicit și protejarea mediului înconjurător.

Într-o operațiune amplă desfășurată la rîul Nistru, pescarii deținători de permise de pescuit au fost supuși unei verificări. În urma acestei acțiuni, au fost identificate două persoane care spălau 2 unități de transport în apele rîului Nistru, notează Noi.md.

De asemenea, în satul Șerpeni, a fost depistat un cetățean care depozitase deșeuri municipale pe teren public al localității Șerpeni. Pe numele persoanelor responsabile de contravențiile săvîrșite au fost întocmite procese-verbale.

La Criuleni, inspectorii de mediu au luat măsuri pentru a combate fenomenul braconajului piscicol și pentru a asigura respectarea regulilor de pescuit de către pescarii amatori de pe fluviul Nistru și rîul Răut.


În urma controaleor efectuate, au fost întocmite 11 procese-verbale și au fost aplicate amnezi în mărime de 6600 lei.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază că este important ca toți pescarii amatori să conștientizeze importanța respectării regulilor de pescuit și să acționeze responsabil, contribuind la conservarea ecosistemului fluvial și a biodiversității.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?