TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Actele transmise de Fisc prin poștă nu vor mai putea fi înmînate rudelor

Actele Serviciului Fiscal de Stat transmise prin poștă cu scrisoare recomandată și cu aviz de primire sau prin orice alt mijloc care să asigure confirmarea primirii lor (telegramă, fax, e-mail) vor putea fi înmînate doar destinatarului.

Modificarea se regăsește în proiectul de politică fiscală și vamală pentru anul 2021, publicat repetat pentru consultări publice, transmite Bizlaw.md.

În prezent, norma legală stabilește că în cazul absenţei destinatarului persoană fizică, documentele transmise de Fisc se înmînează unui membru adult al familiei lui, rudelor, afinilor acestuia sau unei persoane care locuieşte cu destinatarul, pentru a fi transmise acestuia.

Persoana care a primit documentele este responsabilă de transmiterea sau de comunicarea lor neîntîrziată destinatarului şi răspunde pentru prejudiciile cauzate prin necomunicarea sau prin comunicarea tardivă a actelor.

Documentul se consideră înmînat destinatarului la data indicată în avizul de primire.


Daca actele Serviciului Fiscal de Stat nu au putut fi înmînate exclusiv destinatarului, atunci acestea urmează să fie comunicate prin publicitate.

Recomandă:
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load