X 
Criza energetică stiri: 1710
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Acte falsificate, găsite la doi conaționali

20 ian. 11:00   Societate
2423 0

O carte de identitate românească și un permis de conducere irlandez, ambele cu indici de falsificare, au fost ridicate de la doi călători, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. În data de 19 ianuarie 2023, în cadrul controlului suplimentar polițiștii de frontieră au depistate documentele.

În primul caz a fost vizat un cetățean moldovean de 24 de ani, locuitor al raionul Dubăsari, care s-a prezentat pe direcția intrare în țară, cu ruta de deplasare „Germania - Moldova”. Conform analizei de risc, tânărul a fost supus controlului suplimentar, iar în rezultat a fost descoperită o carte de identitate românească, emisă pe numele său. Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au constatat că este un act falsificat. Conaționalul a recunoscut că l-a obținut prin intermediari, contra sumei de 350 EUR.

În al doilea caz a fost documentat un cetățean cu dublă cetățenie (MDA/ROU) de 32 de ani din raionul Slobozia. Acesta s-a apropiat la linia de control, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Asupra sa a fost depistat un permis de conducere irlandez. La verificarea minuțioasă a documentului, polițiștii de frontieră au stabilit prezența semnelor de falsificare. Bărbatul a declarat că actul la obținut în Irlanda, contra sumei de 150 EUR.

Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor, actele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий