Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Acte false la preț de 300 de euro: O rețea de infractori, destructurată

20 mai. 13:01   Societate
1203

Începînd cu luna august a anului precedent, oamenii legii au documentat acțiunile ilegale ale unui grup de persoane care, urmărind scopul obținerii unui profit ilicit, ar fi confecționat și vîndut mai multe documente oficiale false.

În cadrul investigațiilor efectuate de polițiști, au fost acumulate probe pe faptul că suspecții, avînd utilaje și tehnică specială destinată contrafacerii documentelor, identificau potențiali beneficiari de acte false, pe numele cărora erau confecționate.

Actele falsificate erau destinate cetățenilor aflați peste hotarele R. Moldova. Înțelegerea avea loc prin discuții pe aplicații telefonice, iar ulterior, printr-un intermediar erau expediați banii pentru procesul de „perfectare” a actelor.

Prețul era stabilit din timp, în dependență de tipul documentului oficial fals (cărți de identitate românești și permise de conducere) și varia între 250 și 300 de euro.

Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de pînă la 5 ani.


Investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării beneficiarilor actelor de identitate falsificate și stabilirii bunurilor obținute pe cale infracțională.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав