X 
Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Acreditarea prestatorilor de servicii sociale la nivel național va fi preluată de o altă instituție

24 mai. 17:00   Societate
1570 0

Guvernul a aprobat astăzi proiectul, care prevede dizolvarea Consiliul Național de Acreditare a Prestatorilor de Servicii Sociale (CNAPSS) și preluarea atribuțiilor cu privire la acreditare a prestatorilor de servicii sociale de către Inspectoratul Social de Stat.

În acest sens, a fost aprobată o nouă organigramă a aparatului instituției, care a fost suplinit cu patru funcții, în contextul creării Secției acreditare.

Adițional, a fost actualizat Regulamentul privind organizarea și funcționarea Inspectoratului Social de Stat, care cuprinde un capitol nou ce reglementează selectarea și constituirea grupurilor de experți, responsabili de evaluarea și acreditarea prestatorilor de servicii sociale.

Prin aceste modificări, va fi îmbunătățită procedura de acreditare a prestatorilor de servicii sociale, iar Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) va putea monitoriza procesului de acreditare și aprecia eficiența acestuia.

Reamintim că Inspectoratul Sociale de Stat este instituția din subordinea MMPS, care exercită controlul de stat în domeniul asistenței sociale.

2
0
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?