УМЕРЛО 1700

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Accidentul de pe Ștefan cel Mare: Șoferul vinovat, condamnat la închisoare

Șase ani și opt luni închisoare pentru conducătorul auto, care acum trei luni, a provocat un grav accident rutier, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor trei persoane.

Verdictul a fost dictat astăzi după ce Procuratura municipiului Chișinău i-a demonstrat vinovăția pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

De asemenea, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport. În plus, instanța l-a obligat să achite în contul părților vătămate un prejudiciu moral și material în sumă totală de 775 mii lei, iar încă 18 mii de lei urmînd să achite în contul statului pentru cheltuieli judiciare, scrie unimedia.

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020 cînd inculpatul, la volanul unui Audi, a intrat pe roșu în intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan Cel Mare din capitală, tamponînd din viteză un taxi, după care din inerție a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar la culoarea roșie a semaforului.

În rezultatul impactului șoferul și pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme.


Imediat după accident, șoferul din Audi a fost reținut, iar ulterior arestat, pînă în prezent aflîndu-se în custodia statului.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai cînd inculpatul, la volanul unui Audi, a intrat pe roșu în intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, tamponînd din viteză un taxi, după care din inerție a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar la culoarea roșie a semaforului.

În rezultatul impactului șoferul și pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme.

Imediat după accident, șoferul din Audi a fost reținut, iar ulterior arestat, pe tot parcursul urmăririi penale acesta negîndu-și vina și refuzînd să colaboreze cu procurorii.

Ieri, totuși, el și-a recunoscut vinovăția, iar procurorii au trimis în judecată dosarul de învinuire pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

Pentru această infracțiune legislația prevede de la 6 la 10 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load