Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Accidentul de la Bahmut: Soția procurorului a vizitat rudele victimelor

13 dec. 2023,, 07:04   Societate
7825 0

Natalia Bricicari, mama Nadejdei și bunica bebelușului de trei luni decedate în accidentul de la Bahmut, susține că soția procurorului vinovat de producerea tragediei i-a vizitat și le-a propus bani.

Femeia a declarat în cadrul emisiunii „Destine” cu Adrian Prodan că rudele procurorului le-a propus o sumă de bani nesemnificativă pentru a face față cheltuielilor pentru înmormîntări, transmite stiri.

„Ea a venit la noi ca să discutăm și să stabilim ce facem cu morții, cum să-i îngropăm. Ne-a propus 15.000 de lei pentu fiecare mort. Noi nu am acceptat.

Noi așa și nu ne-am înțeles și ea a plecat.

După aceasta, fiica mea de 22 de ani a fost la Călărași și a discutat cu el, dar nu știu ce au vorbit”, a spus mama tinerei decedate.


Cît despre declarațiile rudelor procurorului conform cărora familia a cerut cîte 100.000 de lei pentru fiecare mort, femeia neagă acest fapt: „Nu a fost așa ceva. Nu am cerut noi atîția bani. Noi i-am înmormîntat din banii donați de oameni, ne-am mai împrumutat de la bancă, am luat 30.000 de lei în credit. Am pus mînă de la mînă și i-am înmormîntat”.

Femeia spune că nimeni din partea procurorului nu a venit la înmormîntare.

Mama tinerei ucise cu tot cu bebeluș a negat și acuzațiile avocatului procurorului care a declarat că toți cei din căruță erau beți. „Nu este adevărat. Eu ziua cu fiica am vorbit, ei nu erau beți. Ei bine, chiar dacă erau beți, de ce el a dat cu mașina în ei? El, ca să nu se lovească cu camionul și să nu moară, a dat în căruță. Acolo erau martori care strigau să cheme ambulanța că oamenii mor.

Procurorul să crească nepoțica de patru ani care a scăpat pînă la 18 ani, să o asigure cu tot ce trebuie și să ne achite toate datoriile pentru înmormîntări.

(...) Îmi este frică că nu se va face dreptate. Procurorul va scăpa, iar fiica mea va putrezi în mormînt”, a spus femeia.

Celelalte rude ale victimelor speră să se facă dreptate, iar procurorul vinovat să răspundă pentru cele întîmplate.

„Acolo nu era vorba de 50/60 km/h, el avea peste 100 km/h. Patru oameni dintr-odată au decedat, cum așa se putea întîmpla? El zice că nu e de vină, dar atunci cum așa s-a întîmplat că patru oameni au murit? Fetița de patru ani nu poate merge, cine știe ce urmează pentru ea”, a spus mătușa tinerei moarte.

Mihaela Boț a povestit că sora sa a murit în drum spre spital: „Inițial mi-au spus că ea e în viață, dar cînd am ajuns la spital și am întrebat unde este, mi-au spus că ea e la morgă deja. Am venit a doua zi la morgă să o văd, dar mi-au spus că au dus-o deja la Chișinău. Sora mea era distrusă, picioarele le avea rupte, era lovită, era distrusă, bucăți din ea au adus. Se spune că el mergea cu 60-70 km/h. Să fi fost așa, el nu lua viața a patru persoane.

Eu după asta am discutat cu soția și sora procurorului la Călărași. Ei au spus că vor să ne dea bani pentru înmormîntare, au spus că ne vor achita doar sicriele și mîncarea, adică 15.000 de lei. Le-am spus că cu banii aceștia nicio masă de pomenire nu faci. Ei au început să țipe și au spus că noi vrem să o îngropăm ca pe o prințesă. Nu contează, prințesă sau nu prințesă a fost, dar copilul cela era un adevărat îngeraș”.

Reamintimc că, pe 20 octombrie, o familie a decedat în urma unui grav accident rutier produs pe traseul R-1, localitatea Bahmut.

0
0
1
6
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?