COVID-19 în MOLDOVA

Accidentele rutiere, produse din cauza nerespectării timpului de muncă, în creștere

Accidentele rutiere, produse din cauza nerespectării timpului de muncă, în creștere

În ultima perioadă, în legătură cu intensificarea transportării mărfurilor sezoniere, numărul accidentelor de muncă produse din cauza nerespectării timpului de muncă și odihnă, care a dus la oboseala șoferilor, încălcărilor instrucțiunilor de securitate și sănătate în muncă și a lipsei evaluării riscurilor la fiecare loc de muncă a crescut.

De această părere sînt specialiștii Agenției Naționale de Transport Auto, care spun că doar în luna august s-au produs patru accidente rutiere, soldate cu decesul a trei angajați.

„În luna iulie nu a fost înregistrat niciun accident, iar în luna august care încă nu s-a finalizat au fost înregistrate patru accidente”, a declarat pentru agora.md Dumitru Prohnițchi, purtător de cuvînt ANTA.


Potrivit inspectorilor de muncă din cadrul Serviciului Control și Siguranță Ocupațională al Agenției Naționale de Transport Auto au fost depistate o serie de încălcări grave admise de către șoferi, care pot duce la producerea accidentelor de muncă și anume:

- nu este organizată în modul stabilit instruirea și verificarea cunoștințelor salariaților, specialiștilor și conducătorilor locurilor de muncă în domeniul securității și sănătății în muncă;

- nu este efectuată evaluarea factorilor de risc la locurile de muncă;

- lipsește evidența zonelor cu risc profesional grav și specific, salariații nu sînt asigurați cu echipamente individuale de protecție și lucru;

- la atelierele de autoservice lipsesc semnele de avertizare și semnalizare a locurilor cu risc sporit de accidentare, cum ar fi exploatarea echipamentului electric și tehnic, căderea în gol ca rezultat al exploatării canalelor de vizitare etc.

Responsabilii de la ANTA au precizat că în luna iulie au fost efectuate 29 de controale, unde la peste 300 de șoferi s-au depistat diverse încălcări. Iar în luna august specialiștii Agneției au făcute peste 40 de controale și au fost depistate în jur de 450 de ilegalități.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load