Accidentele rutiere mici vor fi documentate printr-o procedură mai simplă

Accidentele rutiere mici vor fi documentate printr-o procedură mai simplă

Accidentele rutiere mici vor fi documentate printr-o procedură mai simplă, relatează Noi.md cu referire la un cominicat emis presei.


Parlamentul a aprobat, în ședința de ieri, modificări ale legislației în acest sens, în lectură finală.


Potrivit proiectului, în cazul în care șoferii implicați în accident se vor înțelege prietenește între ei, documentarea accidentului se va face doar prin adăugarea și semnarea de către conducători a formularului „Constatare amiabilă de accident”. Acesta va fi stabilit de Comisia Națională a Pieței Financiare.


Șoferul care se face vinovat va trebui să spună îndată despre accident iar compania de asigurare care a emis polița de asigurare RCA sau certificatul de asigurare „Carte Verde” de asemenea, va documenta circumstanțele producerii accidentului rutier prin adăugarea și semnarea de către amîndoi conducători de autovehicule implicați în accident a formularului „Constatare amiabilă de accident”. Totodată vor fi scrise și datele martorilor, vor fi făcute fotografii de la fața locului,  numerele de înmatriculare și părțile avariate ale autovehiculelor, urmele de frînare și de cioburi la fața locului. După asta, vor prezenta companiei de asigurare, timp de 2 zile lucrătoare de la data producerii accidentului, formularul completat și semnat de către amîndoi conducători.


Noile prevederi vor intra în vigoare la expirarea a șase luni de la data publicării, iar pentru cazurile de accident de autovehicul cu implicarea mașinilor ai căror proprietari sau utilizatori au certificatul de asigurare „Carte Verde” - la expirarea a 24 de luni de la data publicării.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load