COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Accidentele în transportul aerian, feroviar și naval vor fi investigate de un birou de investigații specializat

Îmbunătățirea siguranței în transportul aerian, feroviar și naval, prevenirea producerii accidentelor, dar și asigurarea unui nivel înalt de calitate a investigațiilor sînt obiectivele proiectului de lege, elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, care a fost aprobat prin Hotărîre de Guvern.

În afară de reglementări în domeniul investigării tehnice a accidentelor în transporturi, proiectul mai prevede crearea Biroului de Investigare – autoritate administrativă centrală, în subordinea Guvernului, specializată atît pe investigații, cît și pe emiterea recomandărilor de siguranță. În procesul de efectuare a investigațiilor, Biroul va colabora cu Procuratura Generală, Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, precum și cu Autoritățile de Siguranță. Autoritatea va fi finanțată din bugetul de stat în limitele alocațiilor anuale aprobate.

Proiectul urmărește îmbunătățirea siguranței în transportul aerian, feroviar și naval prin investigarea cauzelor producerii evenimentelor într-un mod obiectiv, imparțial și transparent, evitarea conflictelor de interese între părțile implicate în cazul unui eveniment în transport, precum și elaborarea unor recomandări de siguranță pentru evitarea producerii în viitor a unor evenimente similare.

Elaborarea proiectului corespunde măsurilor prevăzute în Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load