COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 534
Coronavirus stiri: 7865

Accidentele cu implicarea cicliștilor, în creștere. Alaiba: "În 2018 și eu am fost foarte aproape"

29 noi. 2021,, 10:01   Societate
1432 0

Ciclismul și folosirea bicicletei ca unitate de transport, pentru a se deplasa dintr-un punct în altul sau pentru a se plimba, a devenit pentru mulți moldoveni unica modalitate fie de a se relaxa, fie pentru a scăpa de traficul infernal, însă infrastructura rutieră din țara noastră nu prea a fost adaptată acestui tip de transport.

Declarația aparține deputatului PAS, Dumitru Alaiba, care a solicitat de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informații despre cazurile accidentelor rutiere înregistrate, cu implicarea cicliștilor.

Potrivit deputatului, în fiecare lună în Republica Moldova moare cîte un biciclist în accidentele rutiere, iar în medie, la fiecare trei zile are loc un accident cu implicarea bicicliștilor, notează Noi.md cu referire la realitatea.md.

„În 2018 și eu am fost foarte (foarte!) aproape să fiu printre cei 13 decedați în acel an. Dar am ajuns doar printre cei 110 nimeriți în accidente. Unul din ei sînt eu. Aceste cifre vor fi în creștere dacă nu dăm oamenilor infrastructură calitativă. Mor oameni care aleg un mod ecologic de transport. Ceva nu e deloc corect cu această situație”, afirmă deputatul.

Alaiba a amintit și de un proiect de lege pe care l-a inițiat încă anul trecut, dar care așa și nu a mai ajuns pe masa deputaților spre examinare. Astfel, parlamentarul afirmă că, atunci cînd are loc reabilitarea unui drum local, trebuie să fie planificată obligatoriu și pista pentru bicicliști. La fel cum trebuie să fie obligatoriu trotuar.


Amintim că, la sfîrșitul săptămînii trecute, Alianța Biciclete Chișinău a desfășurat un protest pe biciclete în Capitală, organizat de comunitatea utilizatorilor de transport alternativ (Critical Mass), pentru a trage atenția autorităților asupra necesității adaptării infrastructurii și pentru acest mijloc de transport.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X