X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1669

Accesul la terenurile agricole din stînga Nistrului va fi deblocat

2 mar. 2018,, 16:19   Societate
2478 0

A fost inițiat procesul de depunere a setului documentar necesar pentru deblocarea accesului la terenurile agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, notează Noi.md.

Pe parcursul ultimilor patru ani, aceste terenuri au fost inaccesibile pentru fermierii și proprietarii din raionul Dubăsari.

Astfel, în perioada 28 februarie - 1 martie curent, au fost depuse dosarele necesare din partea localităților Cocieri (1031 de dosare), Molovata Nouă (433) și Coșnița (aproximativ 300), urmînd ca în zilele următoare să fie transmise și celelalte seturi de documente rămase, inclusiv din satele Coșnița, Doroțcaia și Pîrîta.

Pe tot parcursul procesului respectiv și pînă la finalizarea acestuia, reprezentanții Biroului politici de reintegrare acordă asistența necesară și facilitează activitatea responsabililor de resort din partea autorităților administrației publice locale.

Reamintim că accesul la 6494,79 ha de terenuri agricole din raionul Dubăsari, amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, a fost blocat în mod unilateral în primăvara anului 2014 de către reprezentanții așa-numitor structuri din stînga Nistrului, fiind afectați astfel 5561 de deținători.


În vederea compensării parțiale a unor pierderi suportate de către proprietarii acestora, în perioada anilor 2014-2018, Guvernul Republicii Moldova a alocat din fondul de rezervă circa 37 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий