X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Acces mai rapid la investigații de înaltă performanță pentru pacienții oncologici depistați primar

7 iun. 10:12   Societate
1106

Persoanele cărora le-au fost depistate pentru prima dată maladii oncologice vor putea beneficia mai rapid de prima investigație de înaltă performanță pentru inițierea cît mai degrabă a tratamentului.

Despre aceasta anunță într-un comunicat emis presei, Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Este vorba de tomografie/tomografie computerizată și de imagistică prin rezonanţă magnetică. În scopul sporirii accesului și micșorării timpului de așteptare la aceste servicii, Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a semnat acorduri adiționale cu mai mulți prestatori de servicii medicale de înaltă performanță pentru mai mult de 2000 de investigații în valoare totală de cca 4, 8 milioane de lei.

Procedura și modul de prescriere/acordare într-un timp mai scurt a acestor servicii au fost abordate luni, 6 iunie, în cadrul unui webinar la care au participat reprezentanții CNAM, ai Institutului Oncologic și prestatori de servicii medicale de înaltă performanță.

„CNAM depune toate eforturile pentru ca pacienții cu maladii oncologice primar depistați să aibă acces mai rapid la prima investigație de tomografie și rezonanță magnetică, pentru ca persoanele să înceapă cît mai degrabă tratamentul. Vom solicita un raport separat pentru volumul de investigații de înaltă performanță prestate acestor pacienți. De asemenea, vom urmări în ce măsură se reduce timpul de așteptare la investigațiile respective”, a specificat în cadrul ședinței directorul general al CNAM, Ion Dodon.


În prezent, timpul mediu de așteptare a pacienților depistați primar cu maladii oncologice la investigațiile de înaltă performanță este de 45 de zile.

De menționat că biletul de trimitere pentru accesarea acestor investigații este eliberat de către medicii specialiști de profil din cadrul Centrului consultativ diagnostic al IMSP Institutul Oncologic. Investigațiile sus-menționate sînt efectuate de către șase prestatori publici și privați care au semnat contracte cu CNAM pentru acest tip de servicii.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав