ACC intensifică controalele furnizorului de apă

1 oct. 2021,, 12:15   Societate
6405 0

S.A. ,,Apă-Canal Chişinău” şi-a fixat ca obiectiv major reducerea deversărilor apelor uzate cu depășirea concentrațiilor maxime admisibile (CMA) în rețeaua publică de canalizare, continuînd campania de verificare a clienţilor, care încalcă prevederile legale ce ţin de poluarea apei şi mediului şi va intensifica şi mai mult acţiunile de control în perioada următoare, transmite Noi.md.

Zilnic, angajaţii furnizorului de apă, monitorizează în acest scop corectitudinea procesului de deversare a apelor uzate.

În scopul depistării acestor nereguli, administrația S.A. „Apă-Canal Chişinău” a intensificat numărul controalelor inopinate a agenților economici, care încalcă flagrant procesul de deversare a apelor uzate.

Astfel, recent, ca urmare a controalelor inopinate, efectuate de către angajaţii operatorului în zonele industriale din sect. Ciocana, Botanica, etc., în intervalelor orelor, au fost prelevate probe de la 4 agenţi economici cu activitate de producere vinicolă și panificație. Rezultatele acestor controale au demonstrate depăşiri la unii indicatori CMA, cum ar fi: pH (concentrația ionilor de hidrogen), CCOCr (consumul chimic de oxigen), NH4. Dacă nu își vor revedea procesul tehnologic, acești agenți economici riscă să fie deconectați de la serviciul public de alementare publică și canalizare.

Pentru că se confruntă din ce în ce mai des cu cazuri de poluare a apei din reţeaua publică, furnizorul de apă atrage atenţia, că deversarea apei poluate, constituie o infracţiune, iar cei care încalcă prevederile legale în domeniul serviciilor de utilităţi publice se expun la riscuri ce au consecinţă plata despăgubirilor şi amenzilor aferente, deconectărilor, precum şi urmărirea penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?