X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Academia „Ștefan cel Mare” a lansat biblioteca digitalizată

13 noi. 2023,, 20:30   Societate
2411 0

Academia „Ștefan cel Mare” a lansat biblioteca digitalizată.

Proiectul prevede modernizarea și îmbunătățirea resurselor educaționale și științifice ale Academiei. Acesta a demarat la 15 mai curent și a prevăzut o transformare digitală a bibliotecii instituției.

În cadrul evenimentului, rectorul Academiei „Ștefan cel Mare”, Dinu Ostavciuc, a specificat că „biblioteca digitală oferă oportunitate angajaților instituțiilor de aplicare a legii, studenților și mediului academic de a avea acces permanent, simplificat și rapid la o varietate de documente și materiale de referință”.

La rîndul său, Secretarul de Stat al DRRM, Adrian Dupu, a remarcat că „proiectul este unul foarte important întrucît va facilita procesul educațional și va permite ca manualele să fie accesate la distanță”.

În cadrul proiectului au fost achiziționate calculatoare pentru vizitatorii sălii de lectură, precum și alte calculatoare, de ultimă generație, destinate personalului bibliotecii. De asemenea, a fost procurat un server și scanere performante, care vor contribui la îmbunătățirea activităţilor de documentare și cercetare.


Prin implementarea acestei iniţiative, Academia „Ștefan cel Mare” a avut un rol pivot în materializarea „Strategiei de Dezvoltare a Domeniului Afacerilor Interne pentru anii 2022-2030” și a „Matricei de Dezvoltare a Ministerului Afacerilor Interne pentru perioada 2022-2025”.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?