Prezent la ceremonia de aniversare, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a menționat că potențialul științific și didactic al corpului profesoral al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice este unul foarte valoros, cum de altfel e și firesc pentru o instituție universitară octogenară care și-a creat deja bogate tradiții și parteneriate internaționale. „Mă bucur că pe lîngă păstrarea unor puternice tradiții universitare valoroase de predare, AMTAP este pe deplin deschisă provocărilor viitorului, găzduirea primului centru de dezvoltare a industriilor creative de la noi din țară – ARTCOR, asigurînd un liant între mediul academic și piața muncii naționale și internaționale”, a subliniat oficialul.
Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în perioada 20 octombrie-20 noiembrie vor fi organizate o serie de activități care vor îmbina partea academică (conferințe științifice internaționale, expoziții de documente istorice și fotografii, publicații reprezentative ale profesorilor etc.) cu cea de creație (înregistrări retro audio și video difuzate online, spectacole, concerte, expoziții ale lucrărilor de artă), cu galerii ale personalităților AMTAP, ale doctorilor honoris causa și alte activități inedite.
Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova este succesoarea Conservatorului de Stat din Chișinău fondat în anul 1940 şi a instituțiilor de învățămînt muzical care și-au desfășurat activitatea la Chișinău începînd cu anul 1919, cînd la inițiativa lui George Enescu a fost înființat conservatorul ”Unirea”.
În prezent, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice acoperă toate domeniile de învățămînt artistic universitar şi postuniversitar. AMTAP a fost acreditată în iulie 2006, iar în iulie 2009 și în anul 2014 a obținut certificatul de acreditare științifică.
Adăuga comentariu