AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 911
Criza energetică stiri: 738
Preşedintele stiri: 3206

Academia Administrare Publică va fi reformată

31 dec. 2021,, 08:15   Societate
1567 0

Senatul Academiei de Administrare Publică, în cadrul ultimei ședințe din acest an, a aprobat reformarea organigramei instituției, avînd ca obiectiv consolidarea prestigiului pe piața academică națională, modernizarea procesului de instruire, dar și consolidarea capacității instituționale, transmite Noi.md cu referire la provincial.

Rebranding-ul structural își propune atît eficientizarea activității și cheltuielilor instituției, cît și dotarea cu competențe de cercetare mai bune, domeniul științei și cercetării devenind o prioritate fundamentală. Astfel, noua organigramă instituie, pe lîngă alte două departamente, Departamentul Știință și doctorat, în cadrul căruia se vor regăsi două entități: Școala Doctorală și activitatea științifică, inclusiv cea a laboratoarelor de cercetare.

„Din momentul înființării școlii doctorale în cadrul AAP pînă în prezent, avem 22 de doctori în știință, inclusiv patru dețin titlul științific de doctor în științe administrative. sînt primele lucrări de acest gen, în țară, la specialitatea respectivă. Alte trei teze, susținute recent, urmează a fi confirmate la ANACEC,” a menționat rectorul Academiei de Administrare Publică, prof. Oleg BALAN.

Urmează, totodată, a fi reorganizat și serviciul managementul calității, care ulterior se va regăsi în Secția Management a Calității. Acordarea asistenței metodologice autorităților publice constituind, de asemenea, o atribuție a Academiei de Administrare Publică.

Oleg Balan, rectorul Academiei de Administrare Publică: „Actualmente, sîntem competitivi pentru a reacționa în fața provocărilor societale și ne dorim să rămînem o instituție de învățămînt superior capabilă să ofere – prin intermediul disciplinelor și programelor implementate – noi soluții de politici în domeniul administrației publice, a bunei guvernări. Instituția pe care o conduc rămîne angajată plenar în sporirea competențelor funcționarilor publici, astfel încît să fim un sprijin real în modernizarea administrației și serviciilor publice în Republica Moldova, în implementarea bunelor practici internaționale”.


Academia de Administrare Publică a fost fondată prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova, Mircea Snegur, la 21 mai 1993. Scopul fondării Academiei – crearea unui sistem de stat de pregătire si perfecţionare a cadrelor pentru organele administraţiei de stat şi de autoadministrare publică locală. În 28 de ani de activitate au finalizat studiile de masterat 6000 de absolvenți; peste 50 000 de funcționari publici au beneficiat de cursuri de dezvoltare profesională.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав