COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A sosit momentul ca funcționarii să privească mai larg problemele și să ridice restricțiile

Medicii și funcționarii moldoveni din sistemul educațional mai bine ar trebui să privească mai larg problema decît să interzică totul și să impună copii să poarte masca la școală și să respecte distanța socială.

Opinia a fost exprimată de experți, menționînd că studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul că copiii răspîndesc virusul COVID-19, și au arătat că copiii nu au nevoie de mască în școală, și ele pot fi anulate fără probleme. De asemenea, distanța socială pentru copii nu joacă nici un rol, copiii nu sînt periculoși nici unul pentru celălalt, nici pentru adulți și ei nu trebuie să se teamă de coronavirus.

Experții recunosc că prin eforturile medicilor și a conducerii țării, pandemia în Republica Moldova este ținută sub control și indicatorii mortalității de COVID-19 la noi sînt mai mici decît media mondială, a fost acumulată o vastă experiență în combaterea acestei boli.

„Noi ce, ne temem de riscuri? Dar oare Guvernul Moldovei nu a urmat recomandările medicilor-șefi pe parcursul pandemiei? Care dintre medicii-șefi, cu toate succesele în tratamentul COVID-19, este gata să-și asume responsabilitatea pentru faptul că Moldova este campionul Europei după numărul de infectări cu acest virus? Nimeni, de aceea, atunci cînd vine vorba de copiii noștri, haideți să atragem atenția la cele mai bune practici mondiale (din fericire, ele s-a acumulat deja) și să luăm decizii corecte, care să le permită copiilor să învețe și să se dezvolte multilateral, dar să nu ne ascundem în spatele recomandărilor managerilor și OMS, care nici ei nu au înțeles încă ce se întîmplă. În același timp, desigur, ar trebui să continuăm practica pe larg aprobată de grijă sporită și tratare operativă a celor infectați care se află în zona de risc. Este vorba despre persoanele care au mai mult de 50 de ani, precum și despre cele care suferă de anumite boli cronice”, menționează experții.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load