X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

A încercat să ajute doi ucraineni să treacă frontiera, dar nu gratis

15 aug. 2023,, 13:45   Societate
2416 0

Un cetățean moldovean a fost reținut pentru 72 de ore, fiind bănuit într-un caz de organizare a migrației ilegale. Pentru serviciile sale, bărbatul ar fi pretins de la ucrainenii pe care-i aducea în Republica Moldova - 9000 EUR.

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord în coordonare cu procurorii din Briceni au acționat conform unei informații operative, iar în rezultat au constatat activitatea infracțională a unui conațional care a organizat trecerea ilegală a frontierei de stat pentru doi bărbați ucraineni.

Conform acțiunilor speciale de investigații a fost stabilit că se acționa după o schemă bine punctată, unde bănuitul avea rolul de la preluarea și cazarea victimelor, pînă la transportarea cu scopul părăsirii ulterioare a teritoriului țării noastre printr-un punct de trecere.

În continuare, de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord sînt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

0
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?