COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

A început procesul de autorizare a plăților directe pe cap de animal

18 aug. 18:30   Societate
1513 0

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a început de ieri să recepţioneze cererile de acordare a plăților directe pe cap de animal în sumă de peste cinci mii de lei, suport oferit crescătorilor de animale din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.

Astfel, AIPA și-a onorat angajamentul asumat săptămîna trecută de a urgenta procesul de autorizare a plăților directe pe cap de animal, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

“În condițiile în care sectorul zootehnic a fost puternic afectat de secetă în vara anului trecut, producătorii agricoli mizează pe ajutorul din partea statului, care le-ar soluționa o parte din problemele cu care se confruntă crescătorii de animale”, indică AIPA.

În urma discuțiilor, organizate acum o săptămînă de către AIPA în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, reprezentanții asociațiilor de profil din sectorul zootehnic au intervenit cu rugămintea ca, în procesul de examinare a cererilor, termenul limită per etapă să fie diminuat, iar plățile să înceapă în a doua jumătate a lunii august. Astfel, pe 16 august au fost deja autorizate primele dosare spre plată.

Plata directă per cap de animal se acordă o singură dată pe an, pentru deținătorii de animale cu specia bovine, ovine, caprine. sînt pasibile spre plata directă animalele înregistrate și exploatate în fermele zootehnice amplasate în extravilan.


După primul apel desfășurat, AIPA a recepționat 416 cereri de acordare a plăților directe per cap de animal dintre care 197 pentru deținătorii de bovine, 128 - ovine și 91 - deținătorii de caprine.

De plăți directe per cap de animal urmează să beneficieze 322 deținătorii de animale.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X