X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1087

A început noului an de studii la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

6 sep. 22:00   Societate
897 0

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a participat la festivitatea de inaugurare a noului an de studii la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, un eveniment care a adunat în curtea Blocului Central administrația instituției, Victoria Melnic, rector; prorectorii AMTAP, șefi de departamente și profesori, nume sonore pe scenă sau după cortină, de astăzi - îndrumători a studenților AMTAP, prezenți și ei în număr mare la întîlnirea „fără măști”, informează Noi.md.

Ministrul le-a urat succes, în special tinerilor admiși anul acesta la AMTAP, i-a îndemnat să se impună din primul an de studii, „furînd meserie” de la profesioniști, dar și exersînd în domeniile alese de pe băncile studențești, pe prim plan sau în spatele scenei, experiențe în egală măsură de valoroase. Segiu Prodan i-a îndemnat pe studenți să colaboreze între ei. El și-a amintit de perioada propriei sudenții, cînd, pe lîngă universitate funcționa un teatru studențesc, în cadrul căruia își demonstrau talentele studenți de la toți anii de studii și care montau spectacole solicitate de public. Ministrul a specificat că o asemenea rampă de lansare este necesară și pe lîngă AMTAP, la toate specialitățile.

Oficialul a mai spus că știe foarte bine despre problemele cu care se confruntă instituția, întrucît a activat aici, ca profesor la departamentul Multimedia: „Aceste probleme vor fi soluționate, pas cu pas. Un început bun este revenirea AMTAP în subordinea Ministerului Culturii. Avem voință de a spori calitatea studiilor, condițiile de instruire și prestigiul instituției și a profesiilor în domeniul cultură. O vom face împreună!”

Sergiu Prodan le-a mulțumit profesorilor și tuturor celor care asistă actul de studii pentru efortul și iscusința de a transmite din cunoștințele acumulate o viață - tinerilor artiști, și i-a îndemnat pe toți cei care se identifică făcînd parte din marea familie AMTAP să profite, în sensul bun al cuvîntului, de această perioadă cu multă energie creativă specifică tinereții și toată experiența de preluat de la profesorii lor cei mai buni în toate.
Anul acesta, la AMTAP studiază - 816 persoane, la cele două cicluri de studii (Licență și Masterat), cu frecvență la zi și redusă, în cadrul a trei facultăți: Artă Muzicală; Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia; Arte Plastice, Decorative și Design.

Admiterea 2022 a rezultat cu 170 de studenți la Ciclul I, Licență și 72 la Masterat.


Cea mai mare bătălie s-a dat pentru un loc la specialitatea Interpretare instrumentală, dar și pentru Imagine film și TV.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав