X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

A început admiterea la universitățile din țară

26 iul. 13:15   Societate
1473 0

A început admiterea la universitățile din țară. De dimineață, zeci de tineri, emoționați, dar siguri pe ei, au stat în rînd ca să-și depună dosarele.

Între timp, un punct de admitere a fost deschis și la Universitatea Agrară, absorbită recent de cea Tehnică, transmite Tv6.md.

Unii, vizibil emoționați, alții detașați, tinerii ne-au mărturisit că sînt nerăbdători să-și depună dosarele pentru a fi admiși la facultățile din cadrul Universității de Stat.

„Nu va fi o problemă dacă va fi și la contract. Am puțină anxietate, dar sper să intru.”

„Pentru facultatea de matematică și informatică. Emoțiile sînt pozitive, abia aștept să depun actele. Sper să fiu admisă și să intru la buget.”


„La științe economice. -Care sînt emoțiile? -Nici o emoție, este foarte bine. Vreau să devin afacerist.”

„Emoțiile sînt pozitive, bune, dar totuși îmi fac griji un pic. Plec de acasă, în lumea mare și este pentru prima dată cînd depun documentele la o universitate.”

Deși, au pierdut cîteva ore de așteptare, unii părinți au venit să-și susțină odraslele.

„Să o susținem, este primul an, după școală. Acolo era într-un fel, dar la universitatea altfel. De mult timp așteptați?-De vreo două ore, cam greu, dar nu știu de ce așa.”

Cele mai solicitate facultăți, în acest an, sînt cea de Drept, Economie, Litere, iar Universitatea de Stat oferă peste 1800 de locuri bugetare.

VIORICA GLADCHII, secretar responsabil admiterea: „Dintre care 946 locuri la studii de licență cu frecvență la zi, 20 de locuri studii licență cu frecvență redusă și peste 900 de locuri la studii masterat.”

Deși, a fost absorbită de Universitatea Tehnică din Moldova, la Universitatea Agrară am întălnit cîțiva tineri care au venit la înscriere.

„Eu am auzit că a fost absorbită de Universitatea Tehnică, dar eu totuși am venit la înscriere. La facultatea Agronomie, specialitatea Zootehnie.”

VIOREL BOSTAN, rector UTM: „Pentru confortul celor care depun. Probabil că unii încă nu știu că Universitatea Agrară se află în proces de absorbție și din acest motiv, am hotărît să avem și acolo un punct de primire a dosarelor.”

Iar în acest an, Universitatea Tehnică din Moldova oferă aproape 1700 de locuri la buget, pentru ciclul licență și 700 pentru masterat.

VIOREL BOSTAN, rector UTM: „Cît privește ziua de azi, cînd a început procesul fizic propriu-zis de admitere a dosarelor, avem la această oră peste 500 de dosare validate depuse la toate facultățile Universității Tehnice din Moldova.”

Iar în timp ce unii vor sta cu sufletul la gură pînă la publicare rezultatelor de admitere, cei cu zece pe linie pot sta liniștiți. Este cazul și acestei tinere din Peresecina, raionul Orhei, care deja a fost admisă la UTM.

ALEXANDRINA GORCEA: „Am fost automat admisă fără a da examenele de admitere și cumva sînt recunoscătoare pentru acest fapt, însă deja am emoții pentru anul de studii care urmează să înceapă.”

Candidații pot să depună dosarele pentru înscriere la facultate atît online cît și cu prezență fizică. Sesiunea de admitere se încheie în 2 august, iar rezultatele finale vor fi anunțate în 8 august.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав