COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 588 000   INFECTAȚI 259 108(+166)   TRATAȚI 251 741     DECESE 6250(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2824
Puterea stiri: 6421
Coronavirus stiri: 7307

A împlinit 100 de ani chiar de Ziua Victoriei

10 mai. 11:33   Societate
1389 3

Veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei Pavel Gladkov a împlinit pe 9 mai, de Ziua Victoriei, venerabila vîrstă de 100 de ani. În semn de profund respect și recunoștință, militarii Armatei Naționale au venit să-l felicite cu orchestră.

Orchestra Ministerului Apărării a venit în curtea celui mai bătrîn veteran din Moldova cu jumătate de oră înainte de eveniment.

Militarii, în frunte cu ministrul interimar al Apărării Victor Gaiciuc, au așteptat emoţionaţi momentul în care acesta îşi va face apariţia la geam. Veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei a ieşit la balcon exact la ora 15:00, aşa cum a fost rugat să o facă, transmite NOI.md cu referire la sputnik.md.

Îmbrăcat în uniformă de paradă, el a fost aplaudat de vecini şi a dat onorul atunci cînd fanfara militară a început să cînte.

În scurt timp, în apartamentul său a urcat ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, care i-a îmînat medalia Armatei Naţionale “Consolidarea Frăţiei de Arme”.

Alături de veteran, la centenar, s-au aflat copiii, nepoţii şi strănepoţii acestuia.

Pavel Gladkov spune că ziua de 9 mai este extrem de importantă și deosebită pentru el. Acum 76 de ani, Uniunea Sovietică a reuşit să înfrunte cel mai crunt și nemilos dușman.


Veteranul care locuieşte în Chişinău s-a născut pe data de 9 mai 1921 şi a mers pe front din primul an de război, în 1941. El a participat la acţiunile militare din Ucraina, Belarus, Polonia şi Germania.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽