COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost publicat ultimatumul unui general sovietic la eliberarea Moldovei

A fost publicat ultimatumul unui general sovietic la eliberarea Moldovei

Ministerul Apărării al Rusiei a publicat pe pagina sa un document din arhivă cu ultimatumul generalului Fiodor Tolbuhin în adresa trupelor române și germane care au ocupat Moldova, relatează Noi.md.

În acesta Tobuhin se adresează comandamentului Armatei nr.3 românești și celui al Diviziunii nr.9 germane. Ultimatumul a fost expediat în curînd după eliberarea Chișinăului.

În document Tolbuhin le dă asigurări că le păstra viața, precum și va asigura securitatea și va acorda asistență medicală celor răniți dacă ei vor înceta să opună rezistență.

Anume din acest motiv subdiviziunile germane și române s-au predat în componența deplină, împreună cu comandanții săi.


Potrivit documentelor publicate, în cadrul operațiunii au fost captivați 55,8 mii de soldați și ofițeri germani și români.

Ministerul Apărării menționează că la începutul operațiunii gruparea germano-română avea 197 de mii de soldați și ofițeri, 9,5 mii de mitraliere, 1,5 de mii de aruncătoare de mine, 800 de tunuri antitanc și 190 de tunuri de asalt, 90 de tancuri.

Eliberarea Chișinăului de ocupația germano-română este marcată la 24 august. Ministerul Apărării a deschis cu acest prilej un capitol special pe pagina sa.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load