X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

A fost prezentat proiectul Traseului ecoturistic "Stîncile Prutului"

25 ian. 18:15   Societate
1452 0

Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov împreună cu Andrei Chistol, secretar de stat al Ministerului Culturii au participat la prezentarea proiectului traseului ecoturistic ,,Stîncile Prutului”.

Acesta are drept scop identificarea posibilităților de creare a partenerilor de dezvoltare a turismului în zonă.

Proiectul își propune să sprijine dezvoltarea sectorului turistic prin promovarea patrimoniului natural-cultural din raioanele Edineț, Rîșcani și Glodeni precum și crearea noilor locuri de muncă. Aceasta este o zonă cu un mare potential pentru ecoturism, care va fi utilizată pentru activitatea neagricolă a rezidenților.

Organizatorii urmează ca în perioada 2021-2023 să integreze activitățile turistice cu obiectivele de conservare a naturii, viața socio-economică a zonelor, în special dezvoltarea antreprenoriatului. În urma implementării proiectului va fi elaborată o ofertă de ecoturism în zona Prutului de Mijloc în baza traseului turistic nou creat ,,Stîncile Prutului”.

Proiectul traseului ecoturistic este cofinanțat în cadrul programului de coperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe a Poloniei.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?