Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 903

A fost modificată procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar

1 iul. 15:34   Societate
1533

A fost modificată procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar, ceea ce va crea condiţii pentru a asigura plasarea pe piața Republicii Moldova a medicamentelor de uz veterinar calitative, sigure și eficiente.

Legislativul a aprobat, în prima lectură, proiectul pentru modificarea unor acte normative, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

Președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea, autorul proiectului de lege, a argumentat că Legea cu privire la medicamentele de uz veterinar a fost adoptată în anul 2018. În procesul de implementare a legii au fost identificate mai multe lacune, toate în final reprezentînd impedimente nefondate și restricții exagerate la etapa depunerii cererilor pentru obținerea certificatului de înregistrare a medicamentului de uz veterinar. De la intrarea în vigoare a legii, doar în baza acestei neconformități, ANSA a fost nevoită să respingă înregistrarea a 32 medicamente de uz veterinar, în condițiile cînd statistic se înregistrează aproximativ 160 produse pe an.

Modificările legislative vor face mai clare condițiile legale de funcționare a activităților economice de fabricație, distribuție angro și cu amănuntul a medicamentelor de uz veterinar, precum și a obligațiilor şi împuternicirilor ANSA în domeniu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав